Crossed the Equator Today - Reisverslag uit Manta, Ecuador van Sonja Hooglander - WaarBenJij.nu Crossed the Equator Today - Reisverslag uit Manta, Ecuador van Sonja Hooglander - WaarBenJij.nu

Crossed the Equator Today

Door: sonjahooglander

Blijf op de hoogte en volg Sonja

12 April 2012 | Ecuador, Manta

Hey Everyone,

Today we crossed the Equator!!!
Dat is in het scheepsleven altijd een groot iets en dat moet gevierd worden. Dus een hele ceremonie met King Neptune etc. All around the pool, een hele show door de crew en officiers met als hoogtepunt een aantal vd crew die worden ingewijdt in het zeeleven en eindigen in de pool met als doel: kissing the fish. En vandaag was ik 1 van die vrijwilligers, mijn afspraken verzet etc. But guess what: Ik was ziek! Misschien toch de spanning???hahaha, Onbewuste nerveusiteit??
Maar goed, vanochtend pijn en krampen in m'n buik en dus de hele dag geslapen, en ik moet zeggen, slapend de evenaar passeren heeft ook wel wat. Hahaha...en op het schip kan je niet alles meemaken want er gebeurt gewoon teveel.

Maar goed, het was weer een enerverende week;
Ik heb nabij Pisco in Peru in Tambo Colorado de ruines vd Inca's gezien, prachtig en indrukwekkend. Geen Machu Pichu, maar wel bijzonder!
In Lima zijn we met veel vd crew op stap geweest en de dag erna zijn we rond geleidt door een ex-collega vd fotoshop die daar vandaan komt...en een duik id zee genomen,wauw!

En tja, toen arriveerden we Equador...bad memories...Daar begon de ellende, daar werd m'n portemonnee gestolen 5 mnd geleden! Dus in die plaats heb ik geen vrij genomen, leek me beter van niet. En aangezien ik nu ons eigen schema maak kan ik zelf mijn vrije dagen plannen, handig!!
Maar de tocht in Equador was mooi, dwars door de jungle..het voelt er ook erg tropisch zo op de evenaar en de zon staat pal boven je, netzo als de maan en het is in een paar seconden licht...en donker.
In Manta gisteren, ook Equador was ik 's ochtends vrij en ben ik even heerlijk naar het strand geweest enja, natuurlijk weer een duik genomen!!Wauw, wat een fantastiche zee hier, en wat genieten we weer van het warme weer na alle maanden kou :-)
Morgen komen we aan in Panama en zou ik op tour gaan, maar ik moet me ook weer bij de dokter melden dus misschien moet ik het even rustig aan doen. En dan weer het geweldige Panama Kanaal, een vd wereldwonderen.
Het schiet al op richting de USA...in Fort Lauderdale krijgen we nog een enorme inspectie vd coast yard, ivm de veiligheid. Ook met allerlei oefeningen en dat we weten wat we moeten doen in nood, we hebben gister ook weer een serieuse training gehad, hoe de liferafts werken etc...En we krijgen de immigratie dienst aan boord, mogen we ons 's ochtends vroeg melden en we krijgen vd Spa iemand vh hoofdkantoor uit Miami, een drukke dag, Welcome America!

En nog 8 weken, en dan ga ik jullie weer zien!!! Time flies when you having fun...pfff, het wordt lastig om alles na te vertellen...

Oja, en er moet ook nog gewerkt worden..haha. De beste tijd licht echt achter mij..nu met het mooie weer en met meer Portdagen zijn de mensen niet meer zo gefocust op de gym, helaas..dus ook minder geld, maar dat maakt niet zoveel meer uit.

Ik ga me ook verheugen op de duik op de Kaaiman Eilanden...wauw!!

Hoop dat daar alles ok is en dat het leven ook zo spannend is, tot gauw.

Grtz Sonja

• 13 April 2012 - 06:00

Frea:

Zal voor jouw even wennen worden als je terug bent. Waarschijnlijk ga je je vreselijk vervelen, ik ben blij dat je terug komt. Ge Frea

• 13 April 2012 - 09:50

Lilibet Hensen:

mooie verslagen Sonja, het is maar goed dat we al een beetje op de hoogte zijn anders moest je je vakantie al vertellend doorbrengen. Tot in levende lijve, groetjes lilibet

• 15 April 2012 - 08:29

Mirjam:

Fijn dat je weer bijna thuis bent, ik heb je wel gemist.
    Voor jou zal het wel even shocking zijn, weer terug te komen in ons kikkerlandje.

Tot gauw