On our way to Rio... - Reisverslag uit Montevideo, Uruguay van Sonja Hooglander - WaarBenJij.nu On our way to Rio... - Reisverslag uit Montevideo, Uruguay van Sonja Hooglander - WaarBenJij.nu

On our way to Rio...

Door: sonjahooglander

Blijf op de hoogte en volg Sonja

17 Februari 2012 | Uruguay, Montevideo

Hey everybody,

Eindelijk...hier weer even een verslag van mij live uit een internetcafe in Montevideo..en jawel, het regent. Nog wel zomerse temperaturen en vanavond gaan we op weg naar Rio de Janeiro waar nu het carnaval los barst. Wij gaan daar niet zoveel van meemaken, we zullen daar maandag 1 dag zijn, embarkationday dus vanaf 12 uur weer werken. Ook 's morgens kunnen we waarschijnlijk niet van het schip af vanwege veiligheidsvoorschriften. Dus geen Copacabana voor mij...
Verders gaat het allemaal goed, ik maak de laatste weken wel zware tijden door, emotioneel gezien door alle mensen die zijn vertrokken, zowel uit het team als andere crewleden (vanochtend nog iemand uitgezwaait). Dat maakt het soms wel zwaar, het team is veranderd en ik mis een aantal mensen erg.. maar dat hoort er dus allemaal bij!!!
Nog 6 weken en ik krijg een nieuwe collega in de gym, daar verheug ik me wel op. En dan gaan we ook weer op weg richting New York!
En ach, ik zie nog steeds fantastisch mooie dingen en ga soms nog met tours mee... En 4 seizoenen in 2 weken en een paar dagen geleden zaten we nog in een hurricane...geen Falkland Islands dit keer, maar wel een beautifull Cape Horn..
Eigenlijk mag ik niet klagen :-) en dit is best een mooi leven, ik vraag me af of ik nog een normaal leven kan leiden...tja, shiplife is verslavend!
Als ik nieuws heb laat ik het zeker weten..
En ik zal weer wat mooie foto's plaatsen, als ze er niet meteen bijstaan volgen ze later..

Grtz Sonja

• 18 Februari 2012 - 10:05

Wim:

Hey sonja,

Even een berichtje terug. Als ik je verslagen lees, dan maak jij in een korte tijd mee wat anderen heel hun leven niet zullen meemaken. Dat het verslavend is, lijkt me logisch. Anja heeft het ook nog regelmatig over haar reis naar Afrika. De foto's, van vooral de landschappen en de dieren, brengen bij haar mooie herinneringen naar boven.
    Dat afscheid nemen moeilijk is van verschillende mensen is ook al begrijpenlijk. Je trekt intensief in een relatief kleine ruimte met ze op en moet ze dan al weer snel missen.
    Toch denk ik dat de vele mooie dagen en momenten tijdens deze periode bij jou de boventoon zullen voeren.
    Hier gaat alles prima. Anja heeft, op een paar kleine restverschijnselen na, het ongeluk achter zich gelaten. We zijn ondertussen opa en oma geworden van een kleinzoon. Zelf nog 3 keer in de week aan het spinnen.
    Uitstapjes binnenkort naar Vlieland, Griekenland en Terschelling.
    Kortom : Niet zo avontuurlijk als jij, maar toch leuk!

Kus, ook van Anja
    Wim.

• 19 Februari 2012 - 15:19

Lieke:

Sonja, wat leuk je verhalen! nou ik ben weer lekker thuis, heerlijk, geniet nog van je leuke tijd, heel veel plezier en succes, liefs lieke

• 21 Februari 2012 - 20:16

Gert:

Ha die Sonja!

wat zie jij er lekker uit zeg! . . . kort koppie lekker fris.
    En op de eerste foto na heb je ook een beste 'smile ' ( om maar met/als jou te praten ;-) ) op je gezicht. Fijn je zo te zien.
    Als je terug komt moeten we meteen maar even een paar daagjes op vakantie lijkt me zo.
    Dat heb je wel verdient. En over verdienen gesproken . . . jij betaalt, want je verdient nu natuurlijk geld als water ;-).
    Wanneer kom je terug? weet je dat al. Of kom je gewoon maar niet meer terug. Dan moet je even laten weten waar we jou kunnen gaan bezoeken natuurlijk.
    Sla gewoon een schandalig rijke Amerikaan(se) aan de haak, en wij komen wel even weer een huwelijk bijwonen. (En blijven meteen een paar weken logeren)
    Ik ben er helemaal klaar voor en ik mis je>
    Groeten,
    Gert