Antarctica - Reisverslag uit McMurdo Station, Antarctica van Sonja Hooglander - WaarBenJij.nu Antarctica - Reisverslag uit McMurdo Station, Antarctica van Sonja Hooglander - WaarBenJij.nu

Antarctica

Door: sonjahooglander

Blijf op de hoogte en volg Sonja

27 December 2011 | Antarctica, McMurdo Station

Hello Everyone..we zijn er: ANTARCTICA!!!

Erg bijzonder en onwerkelijk..vanochtend om half 5 eerst langs Elephant Island en sinds 12 uur langs Antarctica met alle ijsbergen, wauw wat mooi! En de pinquins, zeehonden en walvissen hebben hier een erg goed leven..prachtig gezicht ook hoe de pinguins spelen op de ijsbergen :-)
OK, ik heb drukke dagen, het is vaak afzien en lang niet altijd leuk, maar dit wil toch geen mens missen! Hier doen we het voor...

Ondertussen hebben we hier een aantal kerstparty's gehad en een heerlijk kerstdiner met ons team.. Op kerstavond hebben we in de Showroom (theater) on stage met ons internationaal koor christmassongs gezongen, ook een Philipijns en een Indonesisch koor deden mee, erg leuk en het was afgeladen vol met passagiers. Daarna een crewparty voor de koorlieden (wij dus) met jawel..voor het eerst weer na 4 maanden: BITTERBALLEN EN SPECULAAS!! Dit vonden wij, de Nederlanders natuurlijk helemaal te gek. Op eerste kerstavond hebben we eerst gegeten en daarna presents met het team en afgesloten op de kerstparty in de Crowsnest (bovenin het schip) zowel voor passagiers als staf en officiers..De HAL Cats (band van het schip) speelde hier met inmiddels hun derde bezetting, met (helemaal top) een Nederlandse zangeres...dus daar hebben we ons ook weer prima vermaakt..waren wel wat teveel korte nachtjes want ondertussen begon ik 3 dagen op rij om 6 uur...
En jawel, ik heb de Bridge gezien en wel op kerstavond, geweldig, wat een mooi uitzicht en indrukwekkend!

Ik ben nu een beetje aan het bijkomen, haha,erg belangrijk want nu op naar oud & nieuw...wordt helemaal top en jawel, ik ben 1 januari vrij, wat een geluk.
Ik hoop dat jullie een leuke jaarwisseling hebben, doe voorzichtig, heel veel plezier en natuurlijk:

Een mooi, gezond en fantastisch 2012 toegewenst!!!

ps: ik ga morgen weer pinguins tellen..haha.

grtz Sonja

• 28 December 2011 - 08:59

Frea:

hoi, woh prachtig die foto's op antartica, daar zou ik nu ook wel een kijkje willen nemen. happy new year enne geniet van je vrije dag 1 januari. groetjes

• 28 December 2011 - 11:17

Mirjam:

Hé Sonja,

Je zegt het zelf al: WAUW, nou inderdaad WAUW.
    Maar niet alleen Antartica, maar ook jij staat er geweldog op in die jurk!!

Een heel mooi uiteinde en een vet cool 2012 gwenst. En dat gaat vast wel lukken, want je hebt nog een paar mooie maanden voor de boeg.

Hé meid, geniet er van (doe ik ook)

Groetjes Mirjam

• 28 December 2011 - 19:41

Vertie:

Hoi Sonja,

Wat een schitterende foto's! En..... met al je verslagen lijkt het wel of we alles weer opnieuw beleven.
    Een spectaculaire jaarwisseling alvast en nog een avontuurlijk 2012 gewenst.

Groetjes Peter en Vertie

• 29 December 2011 - 09:14

Marjan:

hoi
    Superleuk om weer te zien wat je allemaal meemaakt daar; die foto's met die sluierwolken...moooi! Goeie kapper =) Alvast een hele fijne oudjaarsavond, dat gaat helemaal lukken als je de dag daarna ook nog lekker vrij bent. groetjes

• 31 December 2011 - 14:44

Christie:

Inderdaad "wauw"! Ben jij dat echt? Een glamourgirl!

• 02 Januari 2012 - 13:54

Jan Suurd:

Hey Sonja

Jij ook een gelukkig en gezond nieuwjaar.
    Erg leuk hoor die foto's die je allemaal maakt,zit er iedere keer weer met plezier naar te kijken.
    160 dagen zie ik nog staan dus ga ik er vanuit dat je over 165 dagen weer spinning aan een echt top team gaat geven in Hoogezand.

Dikke kus van de Fam Suurd